Tai Chi Chuan = balans in beweging

Tai Chi heeft genezende kracht.

De subtiele Tai Chi bewegingen zorgen geleidelijk voor een sterkere gezondheid. Je spierkracht verbetert, je soepelheid neemt toe. Je adem verruimt. Je hoofd verstilt. Tai Chi helpt om gezonder te zijn en bevordert een beter evenwicht.

Tai Chi leert je om naar de feiten te kijken. Hoe sta je, hoe beweeg je, maak je contact of juist niet. Bij Tai Chi kom je daar heel snel achter en dat maakt het makkelijker om daaraan te werken...

 

Tai Chi is een treffend voorbeeld van kleine moeite met groot plezier. Je leert staan als een berg en soepel meestromen als water. De trage beweegkunst daagt je uit om bij jezelf te blijven. En de traagheid zorgt voor duurzame vitaliteit.

Tai Chi is een probaat middel wanneer je er doorheen zit, chronisch moe bent, kampt met slapeloosheid, problemen hebt met je rug, je maag of darmen. Depressie en diabetes hebben er baat bij. Tai Chi wordt in Duitsland proactief aangeraden bij kanker omdat Tai Chi aantoonbaar verschil maakt.

Je vitaliteit verbetert met elke stap die je zet. Tai Chi is een aanrader voor alle leeftijden, fit of niet fit.

Tai Chi Chuan is 700 jaar oude wijsheid verpakt in een trage beweging
Tai Chi verhoogt stelselmatig je geestelijke en lichamelijke veerkracht. Tai Chi is ontwikkeld in de 13de eeuw door de taoïstische kluizenaar Chang San Feng.
 
Het idee ontstond na het observeren van een gevecht tussen een kraanvogel en een slang in een droom. De soepele draaibewegingen van de slang wonnen het van de wilde verrassingsaanvallen van de vogel. Maar de gratie in de beweging van beide dieren bleek een blijvende bron van inspiratie.

Bij Tai Chi haal je kracht uit traagheid, uit ontspanning. De nadruk ligt op ademhaling, aandacht en evenwicht. Met als resultaat: meer plezier in wat je doet en meer vitaliteit voor lichaam en geest.


Andy, de man die les geeft

Andy van de Poel geeft Tai Chi les op een eigenzinnige manier. Kom ontdekken...Je krijgt les van Andy van de Poel, bouwjaar 1964. ik ben sinds 1994 actief met Tai Chi. In eerste instantie puur voor mezelf. Dacht toen nog totaal niet na over les geven aan anderen. Sterker nog ik wist zeker dat ik dat nooit zou doen. Daar kwam in 2009 verandering in.

Hardop denkend over de toekomst, lekker genietend op het terras van de Chirincana Beach Bar op Ibiza, kwam verrassend Tai Chi naar boven drijven op de vraag: wat zou je doen als je hier op het eiland zou wonen. Dat ei heb ik vervolgens niet daar gelegd, maar hier in Zuid-Limburg. Sinds dat moment gebruik ik Tai Chi om mensen een instrument in handen te geven om zichzelf meer basis te geven. En dat levert altijd weer een fijne glimlach bij mezelf op als ik naar het resultaat kijk.

Tai Chi vraagt om geduld. Meer niet. De rest is tijd en oefening. Tai Chi leren duurt een hele tijd, denk rustig aan 2 jaar of misschien nog langer. Maar zodra je begint, merk je dat het je goed doet. Meteen. Ook al moet je daarvoor je focus even verleggen van waar je naartoe wilt naar waar je bent. Tai chi helpt je om dat anders op te pakken. Vanaf het eerste moment...
 
Het lopen van de vorm in zijn volledigheid neemt straks slechts 8 minuten in beslag. En Tai Chi kan overal: binnen, buiten, op het gras, in het zand, aan zee...

Tai Chi is fijn om te doen met als bonus een vitalere basis. Met aandacht en tijd bereik je duurzaam resultaat!Voordelen Tai Chi

Tai chi ... might well be called "medication in motion." 
There is growing evidence that this mind-body practice has value in treating or preventing many health problems.


Harvard Medical School's Harvard Health Publication, May, 2009


• voelbare vermindering van stress door meer rust in je hoofd
• Maakt lichamelijk fitter, verbetert je ademhaling, je spierkracht en souplesse
• Is direct toe te passen in het dagelijkse (beroeps)leven
• Geeft controle over je lichaamsbewegingen, goede coördinatie
• Zorgt voor ontspanning en maakt verkrampingen los
• Heft blokkades op
• Verbetert je houding (voorkomt blessures en RSI)
• Stelt beter in staat om te concentreren
• Is een basis voor persoonlijke ontwikkeling

 

 

TAI CHI LES INFO

 

Klik hier voor de PDF met voordelen


DEMONSTRATIE | WORKSHOP | INTRODUCTIE | KENNIS MAKEN MET TAI CHI CHUAN


Tai Chi Workshop
Workshops zijn bedoeld om mensen ervarenderwijs in aanraking te brengen met de voordelen en uitdagingen van Tai Chi Chuan. Ik combineer een complete Tai Chi demonstratie met een introductieles om zelf te ervaren wat Tai Chi is. 

Tai Chi is een tip om je beter te voelen, makkelijker te concentreren, beter te staan, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en vooral fijn om regelmatig te doen! Je hebt er niets bijzonders voor nodig. Tai Chi kan overal...
TAI CHI | INDIVIDUEEL | GROEPEN | BEDRIJVEN | STRESS MANAGEMENT | DUURZAME INZETBAARHEID

Tai Chi op maat: van 1 op 1 tot 30 mensen
In je eentje de vorm leren of juist verfijnen, of samen met een groep aan de slag met deze eeuwenoude kunst van bewegen om de onderlinge synergie te verhogen. Het geeft je meer focus, helderheid en rust. Het werkt super voor je concentratie. Tai Chi brengt onomwonden in beeld waar je tegenaan loopt.


€ 50 per uur voor 1 tot 5 personen.

€ 10 per uur vanaf 6 personen.
 
€ 120 voor 4 sololessen van 1 uur of € 80 voor 4 sololessen van 30 min.

Locatie: Heuvelland/Maastricht/Parkstad/Westelijke mijnstreek


Tai Chi @work

Tai Chi is de perfecte aanrader in het kader van duurzame inzetbaarheid van mensen en talent. Continuiteit vraagt om onderhoud en aandacht.

Wekelijks Tai Chi vormt een factor die daaraan bijdraagt. Online te boeken op vaste tijdstippen die passen in jouw schema. Als locatie gebruiken we een ruimte in het bedrijf of een zaal in de directe nabijheid. Minimaal 10 personen. Te weinig mensen? Combineer met meerdere bedrijven bij jou in de buurt.

Informeer naar de mogelijkhedenInsenzo Tai Chi in de media


 
Klik hier voor de PDF


Insenzo promoot actief tai chi bij jonge kinderen
Klik hier voor de PDF